Το 2020 θα είναι η χρονιά του μεταλλικού ποντικού.

Οι Κινέζοι πιστεύουν  ότι ο νέος κύκλος κινεζικού ωροσκοπίου που ξεκινάει το 2020, θα είναι πολύ  σημαντικός για το  ανθρώπινο είδος. Το Έτος του Μεταλλικού Ποντικού  θα είναι ένα έτος μιας νέας αρχής και ανανέωσης! Νέες ευκαιρίες, αγάπη και χρήματα. Το ποντίκι  είναι το πρώτο ζώδιο από τον κύκλο των 12 ζωδίων του κινεζικού ζωδιακού κύκλου και γι 'αυτό το λόγο αυτή η χρονική περίοδος θεωρείται έτος νέας αρχής και αλλαγής. Ο μεταλλικός ποντικός θα φέρει τύχη σε όλα τα ζώδια. Ο καθένας θα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα σχετικά με τους στόχους και  τις προσδοκίες του. Ότι ξεκινήσετε τώρα μπορείτε  να το πετύχετε! Πολύ Τυχερά ζώδια θα είναι το Βόδι, ο Δράκος, η Μαϊμού και το Γουρούνι.

 

Καλή Χρονιά!

 

 

Τα άστρα της Χρονιάς

Νοτιοανατολικά 6 – Δύναμη

Η δύναμη και η εξουσία φέτος έρχονται από την Νοτιοανατολική πλευρά. Εδώ τοποθετούμε τον χρυσό ελέφαντα πάνω στα νομίσματα* να  ενισχύσει τα οικονομικά μας και να φέρει νέες πηγές εισοδήματος.

Στη πλευρά του πλούτου τοποθετήστε επίσης αντικείμενα που έχουν σχέση με τα χρήματα, έναν κουμπαρα γουρουνάκι, τον βάτραχο της αφθονίας, ένα βάζο πλούτου, ένα πίνακα με το σύμβολο του πλούτου, το μπουκαλάκι με τα φύλλα χρυσου, το γατάκι και έναν οργονίτη αφθονίας.

 

Νότος 2- Ασθένειες

Από το νότο φέτος θα έρχονται οι ασθένειες , απομακρύνεται από εδώ αντικείμενα που κάνουν κίνηση πχ ρολόγια, συντριβάνια, άλατα ιμαλαίων και τοποθετήστε εδώ την κολοκύθα υγείας* για να προστατευτείτε από τις ασθένειες και να έχετε καλή υγεία και μακροζωία.      

Επειδή ο Νότος είναι η πλευρά της φήμης μπορούν επίσης να τοποθετηθούν αντικείμενα που έχουν σχέση με τη φήμη, όπως  το άλογο, πτυχία, βραβεία, διάσημοι και διαφημίσεις.

                                                                                                                                       

Νοτιοδυτικά 4 – Γνώσεις και γνωριμίες

Στη νοτιοδυτική πλευρά  θα βρίσκονται φέτος οι οι ευκαιρίες για γνωριμίες  και το άστρο που προσελκύει αγάπη όπως και οι γνώσεις. Τοποθετήστε εδώ τον κρυστάλλινο λωτό της αγάπης* να ενισχύσει τον έρωτα και την αγάπη.

 Σε αυτή την πλευρά επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ζευγάρι πάπιες,ροζ χαλαζίες, βάζα με άνθη, ρομαντικά αντικείμενα, ζευγάρια, πράγματα διπλά, καρδιές και οτιδήποτε συμβολίζει των έρωτα.

 

Δυτικά 9- Χαρούμενα γεγονότα  

Στη δυτική πλευρά θα έρθει φέτος το πύρινο άστρο 9 που φέρνει χαρούμενα γεγονότα. Τοποθετήστε εδώ  το δέντρο με τους ημιπολύτιμους λίθους* για να προσελκύσετε  καλοτυχία και να ενισχύσετε τα θετικά που μπορει να μας έρθουν από τη δύση.

Το δυτικό κομμάτι του σπιτιού είναι επίσης της γονιμότητας και της δημιουργικότητας οπότε τοποθετήστε πράγματα που έχουν σχέση με τα παιδιά και τη δημιουργικότητα. Φωτογραφίες με χαρούμενα παιδιά,  ήρωες της Disney, λούτρινα ζωάκια. Ακόμα αυτή η γωνιά έχει να κάνει με  τα ταλέντα και τις τέχνες. Τοποθετήστε εδώ μουσικά όργανα, πίνακες ζωγραφικής, ή αντικείμενα του δικού σας ταλέντου.        

Κέντρο 7- Λόγια-Κλεψιές

Λόγια, διαξιφισμοί, κλεψιές και δικαστήρια έρχονται στο κέντρο.Τοποθετήστε τον ρινόκερο* για να σας προστατεύσει από κλεψιές , λόγια, τσακωμούς και ανταγωνισμό.

Ανατολή 5-Δυσκολίες

Στη πλευρά της υγείας  θα βρίσκεται το πιο δύσκολο άστρο της χρονιάς, αποφύγετε εδώ να κάνετε ανακαινίσεις, καρφώματα και σκαψίματα, απομακρύνεται κόκκινες αποχρώσεις και αντικείμενα  όπως συντριβάνια, ενυδρεία, τηλεοράσεις και τοποθετήστε εδώ τη θεραπεία με το αλατόνερο*  (Στο μεταλλικό μπολ τοποθετείται μέχρι  τη μέση  το αλάτι και ύστερα τα 6 κινέζικα νομίσματα, μετά γεμίζετε το μπολ με νερό έως ένα δάχτυλο πριν την άκρη. Τοποθετείστε  το πάνω σε ένα πιάτο που δεν χρειάζεστε πια. Το νερό θα αφρίσει και θα πιτσιλάει και το πιάτο έχει το νόημα να μαζεύει αυτές τις πιτσιλιές.

Τοποθετείτε το μπολ στο πιο ανατολικό σημείο του σπιτιού σε μια θέση που να μην το φτάνουν παιδιά και κατοικίδια. Τον Φλεβάρη του 2021 το πρόβλημα θα φύγει από την ανατολή και τότε θα χρειαστεί να βάλετε το μπολ μαζί με το πιάτο και τα νομίσματα σε μια σακούλα, να την σφραγίσετε καλά και να την πετάξετε έξω στα σκουπίδια. Προσοχή. Μην αδειάσετε το νερό στο νιπτήρα ή λεκάνη του σπιτιού, πρέπει το νερό να πεταχτεί στα σκουπίδια, μακριά από το σπίτι.)

Στην ανατολή επίσης που είναι η γωνιά της υγείας μπορούν να τοποθετηθούν για προστασία εικόνες αγίων,  ο Ινδικος Βουδας ή οι τρείς Θεοί Fu Lu Sao . Επειδή όμως στην ανατολή είναι και η γωνιά της οικογένειας μπορείτε εδώ να βάλετε οικογενειακές φωτογραφίες αγαπημένων σας προσώπων που σας ευχαριστεί όμως να βλέπετε. Μην βάλετε πρόσωπα που σας στεναχωρούν, ή φωτογραφίες που σας θυμίζουν μια άσχημη εμπειρία.

Βορειοανατολικά 1- Ευκαιρίες

Οι Ευκαιρίες  θα έρχονται φέτος από τα βορειοανατολικά. Τοποθετήστε εδώ  το δρακόψαρο*  για να σας φέρει νέες ευκαιρίες και να πραγματοποιήσει τα όνειρα σας!

Εκτός από τις ευκαιρίες του 2020 η βορειοανατολή είναι και η πλευρά των γνώσεων οπότε τοποθετήστε  σε αυτό το σημείο μια υδρόγειο, μία κουκουβάγια ή έναν ελέφαντα  που αυξάνει την μνήμη και βιβλία για γνώσεις. Ακόμα εδώ μπορούν να μπουν φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν πάρει Νόμπελ ή η φωτογραφία του Αϊνστάιν ή κάποιου σοφού.

Βορράς 3-Αλλαγές

Από τον Βορρά θα έρθουν φέτος οι αλλαγές αλλά και οι τσακωμοί. Τοποθετήστε εδώ την δρακοχελώνα * για να εξομαλύνουμε αυτή την όχι τόσο καλή ενέργεια, να μας προστατεύσει από τους τσακωμούς και να φέρει μόνο θετικές αλλαγές στη ζωή μας.

Εδώ μπορούν επίσης να τοποθετηθούν αντικείμενα που έχουν σχέση με την καρριέρα, οπώς ο δράκος και ο Βούδας με το Ruyi.

 

Βορειοδυτικά 8- Πλούτος

Η αφθονία θα έρχεται φέτος από την βορειοδυτική πλευρα. Τοποθετήστε το Ποντικάκι με το νόμισμα – το γούρι της χρονιάς * για να σας φέρει πλούτο και ευημερία όλη τη χρονιά! Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε το μπουκαλάκι με τα φύλλα χρυσού  και  κόκκινες αποχρώσεις, κεριά, συντριβάνι και φωτιστικά άλατα ιμαλαίων για να ενεργοποιήσετε ακόμα περισσότερο τα χρήματα!

Αυτή είναι και η γωνιά των μεντόρων, των ανθρώπων που βοηθούν, αλλά και της ουράνιας βοήθειας. Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε θρησκευτικές εικόνες, Αγγελάκια και το σύμβολο της ουράνιας τύχης. Ακόμα εδώ είναι η γωνιά των ταξιδιών οποτε τοποθετήστε  φωτογραφίες και αντικείμενα από μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε ή ακόμα κάποιο καραβάκι.

                                                 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

Feng Shui Gallery